keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Rekisteröinti valmis - Nopeaa toimintaa Kennelliitolta

Nopeaa toimintaa Kennelliitolta, kyllä sähköisessä maailmassa on mukava asioida, kun asiointi on huomattavasti nopeampaa kuin aikaisemmin. Aamupäivällä nimittäin oli jo sähköpostissani odottamassa lasku rekisteröinnistä ja vastahan minä eilen illalla lähetin sähköisesti rekisteröintipyynnön Kennelliittoon. :) Aina vain nopeampaa tämä touhu. Nyt on lasku maksettu ja pian pentue varmaan on netissä :))

Ensimmäisen hava-pentueeni aikana noin 4 vuotta sitten, jännitin, että mahdanko saada rekisterikirjat ennen kuin pennut lähtevät uusiin koteihinsa. Silloin sai vielä rekisteröidä pentueen ennen sirutusta, nykyisin ei enää saa. Rekisteröinti kesti tuolloin muutaman viikon riippuen Kennelliiton ruuhkasta. Asiointi tapahtui perinteisesti postilla. Nyt pentueen voi rekisteröidä vasta tunnistusmerkinnän jälkeen. Ja kun näitä kääpiökoiria ei viitsi siruttaa kovin pienenä, aikaisintaan 7-8vkon iässä, niin rekisteröintikin automaattisesti siirtyy sirujen jälkeiseen aikaan. Minulla on vielä sellainen eläinlääkärikin, joka laittaa nuo sirujen tunnistusmerkit sähköisesti, kaikki eläinlääkärit eivät sitä tee. Sekin on vielä edesauttanut tämän prosessin etenemisessä näin nopeasti. :)

Rekisterikirjat voi lähettää postilla perässä, jos niitä ei ole vielä saanut ennen pennun luovutusta... No, joka kerta minulla kuitenkin on ollut antaa rekkarit omistajalle kaupanteon yhteydessä. Tuntuu jotenkin juhlalliselta antaa uudelle omistajalle sellainen virallinen todistus rekisteröidystä koirasta. Hyvin samanlaisena ovat ilmiasultaan rekisterikirjat säilyneet vuodesta toiseen, jotain pieniä muutoksia ja päivitystä on tapahtunut mm. Kennelliiton logossa, mutta muuten varsin perinteisen näköiset.

Nyt odotellaan sitten pentueen ilmestymistä nettiin :)) Olisko jo tänään siellä??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti